Wiedza o Internecie
Jeśli korzystasz z PayPal przy zakupie lub sprzedaży na eBay, masz możliwość anulowania płatności lub zwrócenia środków. Działaj szybko – po przetworzeniu i potwierdzeniu zamówienia nie można anulować płatności w PayPal i trzeba poprosić sprzedającego o zwrot. Kupujący mogą anulować płatność, gdy sprzedający nie odpowiada, nie wysłał przedmiotu lub opis przedmiotu uległ istotnej zmianie.
Zaloguj się na swoje konto PayPal.
Przejdź do zakładki „Historia” i wybierz zamówienie eBay, które chcesz anulować.
Kliknij „Anuluj płatność” w sekcji „Status zamówienia / Akcje”. PayPal automatycznie anuluje płatność i powiadomi sprzedającego. Jeśli przycisk nie jest dostępny, musisz poprosić o zwrot.
Gdy zamówienie jest oznaczone jako „zrealizowane”, kliknij „Szczegóły” i skontaktuj się ze sprzedającym, wyjaśniając przyczynę zwrotu.
Zaloguj się na eBay, kliknij „Moje eBay” → „Sprzedaż”.
W sekcji „Sprzedane” znajdź odpowiednie zamówienie i wybierz „Więcej akcji”.
Wybierz „Skontaktuj się z kupującym” i wyjaśnij, dlaczego musisz anulować transakcję. Poproś kupującego o anulowanie płatności w PayPal. Jeśli zamówienie już zostało zrealizowane i otrzymałeś płatność, musisz zwrócić środki.
Zaloguj się na swoje konto PayPal.
Kliknij „Szczegóły” przy płatności, którą chcesz zwrócić.
Wybierz „Wykonaj zwrot”.
PayPal jest preferowaną metodą przelewu pieniędzy na eBay oraz wśród większości sprzedawców korzystających z platformy. Dzięki integracji PayPal z procesem zakupowym eBay, doładowanie konta PayPal jest równoznaczne z dodaniem środków na konto eBay. Po założeniu darmowego konta PayPal i podaniu danyc
Kiedy można poprosić o korektę opinii?System opinii eBay umożliwia zarówno kupującym, jak i sprzedającym ocenę każdej transakcji. Dobre oceny są niezbędne dla dalszego prowadzenia działalności, dlatego ich poprawność ma duże znaczenie.Krok 1 – Skontaktuj się z kupującymWyjaśnij sytuację, upewnij się
Usuwanie nieużywanych kont użytkowników na Macu pomaga zwolnić miejsce na dysku. Niezależnie od tego, czy tworzyłeś konta dla członków rodziny, czy dzielisz komputer na różne środowiska pracy, możesz usunąć każde konto, którego już nie potrzebujesz. Nie możesz jednak usunąć jedynego konta administra