Wiedza o Internecie
iCloud umożliwia zarządzanie usługami iCloud na komputerach i urządzeniach iOS, ale nie oferuje bezpośredniej opcji usunięcia konta. Nie możesz trwale skasować konta, jednak możesz wylogować się z iCloud i wyłączyć synchronizację, aby przestało ono wymieniać dane.
Otwórz Ustawienia, a następnie wybierz iCloud, aby przejść do ekranu iCloud.
Przesuń przełączniki przy aplikacjach (np. Kalendarz, Kontakty) w pozycję Wyłącz. Dzięki temu dane nie będą już synchronizowane z iCloud i usunięcie ich w chmurze nie spowoduje utraty ich na telefonie.
Na dole ekranu dotknij Usuń konto, a następnie potwierdź, wybierając Usuń.
Kliknij ikonę Preferencje systemowe w Docku, a następnie wybierz iCloud.
Odznacz pola przy aplikacjach (np. Dokumenty i dane), aby zatrzymać synchronizację.
Naciśnij przycisk Wyloguj się.
Przejdź do paska Charms (kliknij prawym dolnym rogu) i wybierz Wyszukaj.
W wynikach znajdź i otwórz Panel sterowania iCloud.
Odznacz funkcje, które chcesz wyłączyć (np. Zakładki, Zdjęcia), a następnie kliknij Wyloguj się.
Jak trwale zamknąć konto Yahoo Gdy nie potrzebujesz już konta Yahoo, możesz je usunąć, aby przestało przychodzić Ci poczta oraz aby Twoje dane osobowe zostały usunięte z serwisów Yahoo. Zamknięcie konta powoduje także wyrejestrowanie z innych usług, takich jak Flickr, Yahoo Groups, Yahoo Finance czy
Virgin Mobile to operator oferujący usługi telefonii komórkowej na zasadzie przedpłaty i pay‑as‑you‑go. Firma została założona przez Sir Richarda Bransona, właściciela Virgin Atlantic. W przeciwieństwie do wielu tradycyjnych operatorów, Virgin Mobile nie wymaga długoterminowych umów, ale aby zakończ
Urządzenie z systemem iOS może być jednocześnie połączone tylko z jednym kontem iCloud, więc aby się wylogować, musisz usunąć to konto z iPhone’a, iPada lub iPoda Touch. W przeglądarce internetowej wylogowanie następuje automatycznie po zamknięciu okna, chyba że zaznaczyłeś opcję „Zapamiętaj mnie”.