Wiedza o Internecie
Masz wiele znajomych na Facebooku i nie zauważasz, kiedy ktoś znika z listy? Może usunął Cię ze znajomych, dezaktywował konto lub zablokował. Facebook nie podaje bezpośrednio tych informacji, ale możesz to sprawdzić, analizując widoczność profilu dla Ciebie i wspólnych znajomych.
Zaloguj się na swoje konto Facebook.
Wpisz imię i nazwisko osoby, którą chcesz sprawdzić, w górnym pasku wyszukiwania i kliknij ikonę lupy.
Na stronie wyników wybierz filtr Ludzie po lewej stronie, aby wykluczyć strony, grupy i aplikacje.
Przejrzyj listę wyników. Jeśli widzisz profil, najprawdopodobniej usunął Cię ze znajomych. Jeśli go nie ma, konto jest dla Ciebie niedostępne – może być dezaktywowane lub zablokowane.
Jeśli nie ma wyniku, kliknij logo Facebook w lewym górnym rogu, aby wrócić do kanału aktualności. Przewiń stronę i poszukaj wpisów, w których wspólny znajomy oznaczył tę osobę (np. zdjęcia, posty). Ich obecność świadczy o tym, że osoba Cię zablokowała, ale jej konto jest aktywne.
Jeżeli nie znajdziesz żadnych takich wpisów, zapytaj wspólnych znajomych, czy nadal widzą tę osobę na Facebooku. Jeśli oni widzą profil, oznacza to, że została Cię zablokowana. Jeśli nie, najprawdopodobniej konto zostało dezaktywowane.
Jeśli posiadasz dwa konta na Facebooku, możesz zamknąć jedno z nich, nie wpływając na drugie – poprzez dezaktywację lub całkowite usunięcie wybranego konta. Pamiętaj, że zamknięcie konta może mieć wpływ na zarządzane przez nie Strony, zwłaszcza jeśli jesteś jedynym administratorem.Dezaktywacja konta
Połączenie PayPal z FacebookiemPołączenie konta PayPal z profilem na Facebooku ułatwia dokonywanie wybranych zakupów online – płatności stają się szybsze i bardziej intuicyjne.W krótkim, darmowym filmie instruktażowym, prowadzonym przez eksperta od technologii cyfrowych, mobilnych i mediów społeczno
Twoje konto na Twitterze automatycznie publikuje tweety na Twojej osi na Facebooku tylko wtedy, gdy oba konta są połączone. Zamiast usuwać każdy tweet ręcznie, możesz wyłączyć automatyczne udostępnianie. Nie musisz odłączać kont – Twitter pozwala zmienić ustawienia udostępniania.Jak wyłączyć publiko