Wiedza o Internecie
Twoje konto na Twitterze automatycznie publikuje tweety na Twojej osi na Facebooku tylko wtedy, gdy oba konta są połączone. Zamiast usuwać każdy tweet ręcznie, możesz wyłączyć automatyczne udostępnianie. Nie musisz odłączać kont – Twitter pozwala zmienić ustawienia udostępniania.
Domyślnie wszystkie tweety publikowane na Twitterze są widoczne publicznie – nawet dla osób nieposiadających konta. W ustawieniach możesz jednak włączyć ochronę prywatności, dzięki czemu tylko zatwierdzeni przez Ciebie użytkownicy będą mogli zobaczyć Twoje wpisy. Jak włączyć ochronę tweetów Po zalog
Co zrobić, gdy Twoje konto na Twitterze zostało przejęte?Jeśli otrzymujesz wiadomości od obserwujących, że Twoje konto rozsyła spam, a Ty nie publikowałeś żadnych tweetów, prawdopodobnie zostało ono zhakowane. Poniżej znajdziesz praktyczny przewodnik, który pomoże Ci odzyskać kontrolę i przywrócić c
Twoje konto na Twitterze może zostać zablokowane z dwóch powodów. Po pierwsze, tymczasowo, jeśli przekroczysz dopuszczalną liczbę nieudanych prób logowania – w takim wypadku blokada trwa jedną godzinę. Po drugie, jeśli włączysz opcję „Chronione konto”. W trybie chronionym Twoja oś czasu i listy są p