Wiedza o Internecie
Tworząc wydarzenie na Facebooku, możesz zaprosić dowolną liczbę znajomych. Jeśli zmienisz zdanie i chcesz, aby niektórzy z nich nie brali udziału, możesz ich usunąć w dowolnym momencie, niezależnie od tego, czy przyjęli już zaproszenie.
Facebook nie powiadamia osób o odwołaniu zaproszenia, ale przestają one otrzymywać dalsze powiadomienia i wydarzenie znika z ich listy nadchodzących.
Zaloguj się na Facebook, przejdź do sekcji Wydarzenia i otwórz swoje wydarzenie.
W sekcji z listą gości (np. Zaproszeni lub Obecni) znajdź osobę, którą chcesz odwołać.
Kliknij ikonę X obok jej imienia, a następnie potwierdź wybór, klikając „OK”.
Po zamknięciu okna gości osoba usunięta nie będzie już widoczna na liście.
Usuwanie znajomych na Facebooku Gdy zdecydujesz się usunąć kogoś ze znajomych, ta osoba nie otrzymuje żadnego powiadomienia. Jeśli nie utrzymujesz z nią częstego kontaktu, może nigdy nie zauważyć, że połączenie zostało zerwane. Jednak z czasem może dostrzec, że nie widzi Twoich postów ani informacji
Jak działa pamięć podręczna na Facebooku? Facebook posiada ogromny system pamięci podręcznej, w którym przechowuje informacje o stronach internetowych. Dzięki temu, gdy udostępniasz link do swojego ulubionego bloga lub portalu informacyjnego, serwis najpierw sprawdza zapisane dane na własnych serwer
Jak działa przestanie obserwowaćNa Twitterze najważniejszy jest tzw. timeline – chronologiczna lista wpisów od osób, które obserwujesz. Gdy przestaniesz obserwować kogoś, jego tweety nie pojawiają się już automatycznie w Twoim timeline. Nadal możesz odwiedzić jego profil lub dodać konto do listy, ab