Wiedza o Internecie
Przywracanie systemu może uratować komputer, gdy po instalacji nowego oprogramowania lub sterowników system stał się niestabilny lub nieuruchamialny. Działa jak „maszyna czasu”, umożliwiając powrót do konfiguracji sprzed wystąpienia problemów.
Rejestr Windows zostaje przywrócony do stanu zapisanego w punkcie przywracania. Oznacza to, że wszystkie programy zainstalowane po tym punkcie trzeba będzie ponownie zainstalować, a zmiany w konfiguracji systemu najprawdopodobniej zostaną utracone.
Typy plików (np. wideo, obrazy, arkusze kalkulacyjne) otwierane są domyślnie określonym programem. Po przywróceniu skojarzenia powracają do poprzednich ustawień. Wystarczy ponownie zainstalować lub wybrać preferowane oprogramowanie.
Wielu użytkowników obawia się, że przywracanie usunie nowe pliki utworzone po utworzeniu punktu przywracania. To nieprawda – przywracane są jedynie ustawienia systemu, a dane osobiste pozostają nienaruszone.
Zmiana tapety często wywołuje wrażenie utraty danych, ale w rzeczywistości dotyczy jedynie wyglądu pulpitu – wszystkie pliki pozostają bez zmian.
Po zakończeniu przywracania w oknie „Przywracanie systemu” pojawia się opcja „Cofnij ostatnie przywrócenie”. Umożliwia ona powrót do stanu sprzed tej operacji, korzystając z nowo utworzonego punktu.
Co się dzieje po reaktywacji konta na TwitterzeJeśli zalogujesz się ponownie na Twittera w ciągu 30 dni od dezaktywacji, platforma automatycznie przywróci Twoje konto do stanu sprzed wyłączenia. Proces może potrwać kilka minut – po jego zakończeniu wszystkie Twoje tweety będą widoczne, a Ty ponownie
Funkcja blokowania jest podstawową ochroną przed niechcianymi treściami na Tumblr – od blogów publikujących nieprzyjemne wpisy w obserwowanych tagach po osoby, które Cię nękają. Gdy blokujesz obserwującego, blokada działa jak zwykle, ale osoba zablokowana może łatwiej zauważyć, że została zablokowan
Jak działa przestanie obserwowaćNa Twitterze najważniejszy jest tzw. timeline – chronologiczna lista wpisów od osób, które obserwujesz. Gdy przestaniesz obserwować kogoś, jego tweety nie pojawiają się już automatycznie w Twoim timeline. Nadal możesz odwiedzić jego profil lub dodać konto do listy, ab