Wiedza o Internecie
Microsoft może zablokować konto Windows Live Mail z różnych przyczyn, m.in. podejrzenia o oszustwo, wielokrotne wprowadzenie błędnego hasła lub problem po stronie Microsoftu. Po weryfikacji danych konta – poprzez automatyczną procedurę odzyskiwania lub kontakt z obsługą klienta – konto zostanie odblokowane. Żadne wiadomości nie zostaną utracone.
Jeśli blokada wynika z podejrzenia oszustwa, zaloguj się używając bieżącej nazwy użytkownika i hasła, a następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Gdy konto zostało zablokowane z powodu wielokrotnego wpisania niepoprawnego hasła, kliknij link „Nie możesz uzyskać dostępu do konta?” na ekranie logowania. Podaj adres e‑mail oraz kod weryfikacyjny wyświetlony na ekranie. Jeśli masz telefon komórkowy, możesz wybrać opcję otrzymania kodu SMS, który odblokuje konto.
Jeśli nie masz dostępu do telefonu lub podanego numeru, wypełnij formularz weryfikacyjny, potwierdzający, że konto należy do Ciebie. Formularz może wymagać podania imienia i nazwiska, daty urodzenia, kraju, odpowiedzi na pytania zabezpieczające, wcześniejszych haseł, tematu ostatnich wiadomości, nazw folderów oraz danych rozliczeniowych. Wpisz jak najwięcej informacji i kliknij „Wyślij”. Po poprawnym wypełnieniu Microsoft skontaktuje się w ciągu 24 godzin, podając dalsze instrukcje.
Odblokowywanie chronionego arkusza w Excelu 2007/2010 W programie Microsoft Excel 2007 i 2010 domyślnie wszystkie komórki w chronionym arkuszu są zablokowane i nie można ich edytować. Jeśli chcesz udostępnić wybrane komórki do edycji lub zezwolić określonym użytkownikom na modyfikację wybranych zakr
Co będzie potrzebne System operacyjny Microsoft Windows Uprawnienia administratora Skrypty startowe umożliwiają automatyzację rutynowych zadań w Windows bez konieczności programowania czy głębokiej znajomości rejestru. Dzięki nim można uruchomić wybrane aplikacje – np. zegar, program pocztowy czy
Twoje konto na Twitterze może zostać zablokowane z dwóch powodów. Po pierwsze, tymczasowo, jeśli przekroczysz dopuszczalną liczbę nieudanych prób logowania – w takim wypadku blokada trwa jedną godzinę. Po drugie, jeśli włączysz opcję „Chronione konto”. W trybie chronionym Twoja oś czasu i listy są p