whycomputer.com >> Wiedza o Internecie >  >> Internet

Co się stanie, gdy usuniesz swój Tumblr?

Jeśli przestał Cię interesować udostępnianie animowanych GIF‑ów i przeglądanie niekończącej się tablicy, najprostszy sposób, aby całkowicie zerwać z Tumblarem, to usunięcie swojego blogu. Po wykonaniu tej czynności nie ma możliwości cofnięcia jej, a konsekwencje różnią się w zależności od tego, czy usuwasz blog główny, czy dodatkowy. Dlatego warto dokładnie przemyśleć, co naprawdę chcesz usunąć.

Twoje treści

Usunięcie blogu powoduje, że wszystkie posty opublikowane na tym blogu znikają z Twojej tablicy. Nie oznacza to jednak, że całkowicie znikają z Tumblr‑a. Jeśli inni użytkownicy zreblogowali Twoje wpisy, pozostają one na ich blogach i nie zostaną usunięte, nawet po zamknięciu Twojego konta. Jedynym sposobem, aby usunąć te treści z cudzych blogów, jest poproszenie ich właścicieli o usunięcie odpowiednich postów lub o usunięcie całego ich blogu.

Blog dodatkowy (secondary)

Usunięcie blogu dodatkowego wpływa wyłącznie na ten konkretny blog i jego zawartość. Wszystkie wpisy na nim zostaną utracone, a adres URL blogu zostanie zwolniony i będzie dostępny dla innych użytkowników. Pamiętaj, że nie możesz usunąć blogu grupowego, dopóki wszyscy członkowie nie opuścili go lub nie zostali usunięci. Jeśli nie usuniesz wszystkich członków, własność blogu przejdzie automatycznie na innego członka. Jako administrator możesz najpierw usunąć wszystkich uczestników, a potem usunąć blog; w przeciwnym razie warto zapytać członków, czy chcą kontynuować działanie grupy.

Blog główny (primary)

Usunięcie blogu głównego oznacza usunięcie całego konta Tumblr. Stracisz wszystko, co kiedykolwiek zrobiłeś na platformie: blogi dodatkowe i ich zawartość, listę obserwowanych, a także same konto. Wszystkie adresy URL Twoich blogów zostaną zwolnione i będą mogły zostać zarejestrowane przez innych. Po usunięciu możesz założyć nowe konto, używając tego samego adresu e‑mail.

Zakupione treści

Wszelkie zakupy dokonane w Tumblrze (np. szablony premium, kredyty) zostaną utracone wraz z usunięciem powiązanego blogu. Jeśli chcesz przenieść zakupione szablony na inny blog, skontaktuj się z obsługą Tumblr przed usunięciem. W przypadku całkowitego usunięcia konta trwale tracisz wszystkie zgromadzone Tumblr Credits.


URL:https://pl.whycomputer.com/Internet/100309216.html

Internet
  • Jak zgłosić blog Tumblr w Google Search Console

    Dlaczego warto dodać blog Tumblr do Google?Dodanie mapy witryny do Google Search Console (dawniej Webmaster Tools) ułatwia wyszukiwarce odnalezienie i zaindeksowanie Twoich wpisów, co zwiększa szanse na pojawienie się w wynikach wyszukiwania. Narzędzie pozwala także monitorować, jak Twoje treści rad

  • Jak udostępnić swój blog na Tumblr każdemu

    Zgodnie z danymi Quantcast, platforma Tumblr odnotowała ponad 6,6 miliarda odsłon stron w marcu 2013 roku. To niezwykle popularne medium społecznościowe umożliwia łatwe dzielenie się treściami z szeroką publicznością. Możesz zwiększyć dostępność swoich wpisów, personalizując adres URL, zezwalając na

  • Co może spowodować zawieszenie konta na Tumblr?

    Korzystanie z serwisu Tumblr jest darmowe, pod warunkiem przestrzegania wytycznych społeczności. Zasady te chronią użytkowników oraz platformę. Jeśli Twoje konto naruszy regulamin lub wytyczne, otrzymasz powiadomienie e‑mail z prośbą o wyjaśnienie lub korektę. Ignorowanie takiego komunikatu może sku

Wiedza o Internecie © https://pl.whycomputer.com