Wiedza o Internecie
Jeśli nazwa użytkownika pojawia się w Twojej liście kontaktów szarym kolorem, najprawdopodobniej został on przez Ciebie lub przez Ciebie zablokowany. Gdy ktoś Cię zablokuje, przestajesz być widoczny dla tej osoby – nie widzi już Twojego statusu ani tego, czy jesteś online.
Blokada działa jak niewidzialna przegroda: nie otrzymujesz powiadomienia o tym, że zostałeś zablokowany, a osoba, która Cię zablokowała, nie widzi Twojego statusu. Twoje imię zostaje usunięte z jej listy kontaktów, więc nie może zobaczyć, czy jesteś dostępny. Ty nadal możesz mieć tę osobę w swojej liście kontaktów, ale nie zobaczysz jej jako online, dopóki nie zostanie odblokowana.
Czy ktoś może potajemnie zamontować kamerę szpiegowską w twoim domu?Kamerki szpiegowskie, tak małe że mogą zamienić zwykły przedmiot – np. długopis – w narzędzie nadzoru, lub ukryć się w miejscach niewidocznych gołym okiem, przestały być jedynie tematem thrillerów i stały się powszechnym produktem k
Netflix to platforma streamingowa, która w zamian za miesięczną opłatę zapewnia nieograniczony dostęp do tysięcy filmów i seriali. Usługa nie pozwala na pobieranie treści do oglądania offline. Dlaczego nie ma pobierania? Netflix nie oferuje pobierania wideo na żądanie, ponieważ jego model opiera się
Gdy blokujesz kogoś na Instagramie, nie może on zobaczyć Twoich zdjęć, filmów ani profilu w wynikach wyszukiwania. Nie może też polubić Twoich postów. Ty natomiast możesz polubić jego zdjęcia, o ile on nie zablokował Ciebie.Jak działa blokowanie na InstagramieInstagram nie wysyła powiadomienia o zab