Wiedza o Internecie
Blogi drugorzędne na Tumblrze można usunąć w ustawieniach konkretnego blogu. W przeciwieństwie do blogów głównych, blogi drugorzędne mogą mieć kilku członków; jeśli blog, który chcesz usunąć, ma innych użytkowników, musisz najpierw ich usunąć, inaczej blog będzie dalej działał z pozostałymi członkami.
Kliknij ikonę koła zębatego „Ustawienia” w górnej części panelu, wybierz nazwę blogu, który chcesz dezaktywować. Na dole strony znajdziesz przycisk Usuń. Potwierdź decyzję, wpisz ponownie swoją nazwę użytkownika, hasło oraz adres URL blogu – po tym blog zostanie dezaktywowany.
Jeśli zamiast przycisku „Usuń” widzisz przycisk Opuść, oznacza to, że blog ma innych członków. Z panelu wybierz blog z rozwijanego menu po prawej stronie, a następnie kliknij „Członkowie”. Na kolejnej stronie możesz usunąć pozostałych użytkowników. Po ich usunięciu możesz dezaktywować blog w standardowy sposób.
Dodawanie własnych ikon mediów społecznościowychWiele szablonów Tumblr automatycznie generuje odnośniki do kont w mediach społecznościowych i umieszcza je w głównym menu. Jeśli chcesz mieć własny rząd ikon, które prowadzą do Twoich profili, wystarczy, że udostępnisz je na serwerze i wstawisz prosty
Zgodnie z danymi Quantcast, platforma Tumblr odnotowała ponad 6,6 miliarda odsłon stron w marcu 2013 roku. To niezwykle popularne medium społecznościowe umożliwia łatwe dzielenie się treściami z szeroką publicznością. Możesz zwiększyć dostępność swoich wpisów, personalizując adres URL, zezwalając na
WprowadzenieNa Tumblr możesz prowadzić wiele blogów pod jednym kontem. Panel sterowania (dashboard) umożliwia zarządzanie wszystkimi blogami z jednego miejsca. Pierwszy blog, który utworzysz, jest Twoim blogiem głównym, a kolejne – blogami dodatkowymi. Każdy z nich może mieć własną osobowość, własny