Wiedza o Internecie
Usunięcie bloga na Tumblr skutkuje trwałym usunięciem konta, wszystkich powiązanych blogów, treści oraz zapisanych danych. Po usunięciu nie ma możliwości przywrócenia tych informacji.
Jeśli posiadasz płatne motywy, które chcesz zachować, możesz skontaktować się z obsługą Tumblr i poprosić o przeniesienie ich na inny blog (zob. źródła). Żądanie musi zostać złożone przed usunięciem głównego bloga, ponieważ wówczas jest wysyłane z Twojego głównego konta.
Choć nie można przywrócić utraconych treści, po usunięciu bloga adres URL zostaje zwolniony i możesz ponownie zarejestrować go na nowym koncie. Należy jednak pamiętać, że w tym samym czasie może go zarejestrować inny użytkownik, więc jeśli chcesz zabezpieczyć nazwę, załóż nowe konto z tym samym adresem.
Dlaczego warto dodać obraz do opisu?Umieszczenie grafiki w sekcji opisu Twojego bloga na Tumblr sprawia, że strona staje się bardziej dynamiczna i przyciąga uwagę odwiedzających.Jak dodać obraz – krok po krokuW panelu administracyjnym kliknij nazwę swojego bloga, wybierz Customize appearance, a nast
Korzystanie z serwisu Tumblr jest darmowe, pod warunkiem przestrzegania wytycznych społeczności. Zasady te chronią użytkowników oraz platformę. Jeśli Twoje konto naruszy regulamin lub wytyczne, otrzymasz powiadomienie e‑mail z prośbą o wyjaśnienie lub korektę. Ignorowanie takiego komunikatu może sku
Można zarabiać na Tumblr, ale wymaga to solidnej bazy czytelników i przemyślanej strategii. Platformę możesz wykorzystać jako źródło ruchu do własnej strony, sprzedawać miejsce na reklamy lub korzystać z programów partnerskich, które płacą prowizję od sprzedaży dokonanej po przejściu przez Twój blog