Wiedza o Internecie
Tumblr umożliwia usunięcie konta w dowolnym momencie w ustawieniach. Przed podjęciem decyzji warto znać konsekwencje: wszystkie blogi (główny i dodatkowe) oraz ich zawartość zostaną trwale usunięte, a posiadane kredyty Tumblr przepadną.
Przycisk „Delete Account” znajduje się na dole strony ustawień lub w sekcji „Manage Your Accounts and Blogs” dostępnej w Pomocy Tumblr. Po kliknięciu pojawia się ekran potwierdzenia, w którym trzeba podać adres URL bloga, adres e‑mail i hasło. Po zatwierdzeniu wszystkie blogi i dane konta zostają skasowane.
Na jednym koncie może znajdować się wiele blogów. Pierwszy utworzony blog jest blogiem głównym, kolejne – blogami dodatkowymi, które mogą mieć ochronę hasłem i wielu członków. Po usunięciu konta blog główny zostaje usunięty, a Ty zostajesz wypisany ze wszystkich blogów dodatkowych; jeśli mają oni innych członków, pozostają aktywne.
Usunięcie konta powoduje utratę wszystkich kredytów Tumblr – nie podlegają one zwrotowi. Kupione motywy premium zostaną usunięte, chyba że poprosisz wsparcie Tumblr o przeniesienie ich na inny blog (kontakt dostępny w sekcji „Email Us Here” na stronie zarządzania kontem). Cały własny kod CSS oraz obrazy użyte w szablonie bloga również znikają.
Po usunięciu nie ma możliwości odzyskania postów, obserwujących, polubień ani innych danych. Adres e‑mail i adresy URL blogów stają się ponownie dostępne, więc możesz założyć nowe konto używając tych samych danych, o ile nikt ich nie zarezerwował w międzyczasie. Jednak wszystkie poprzednie treści pozostają utracone.
Tumblr umożliwia nie tylko publiczne dzielenie się treściami, ale także tworzenie prywatnego repozytorium zdjęć, tekstów i innych materiałów. Wystarczy zreblogować wybrany wpis i ustawić go jako prywatny, aby nikt nie mógł podglądać Twoich nawyków przeglądania. Reblogowanie i zachowanie prywatności
Dlaczego warto dodać obraz do opisu?Umieszczenie grafiki w sekcji opisu Twojego bloga na Tumblr sprawia, że strona staje się bardziej dynamiczna i przyciąga uwagę odwiedzających.Jak dodać obraz – krok po krokuW panelu administracyjnym kliknij nazwę swojego bloga, wybierz Customize appearance, a nast
Meez to wirtualny świat, w którym możesz stworzyć własnego awatara, ubierać go, kupować przedmioty i uruchamiać własne pokoje. Dzięki awatarowi możesz zwiedzać inne środowiska, robić zakupy, rozmawiać i wchodzić w interakcje z innymi użytkownikami. Podstawowa wersja gry jest darmowa, a dodatkowe fun