Wiedza o Internecie
Choć Google jest twórcą systemu Android, nie musisz mieć połączonego konta Google ze swoim smartfonem czy tabletem. Jeśli planujesz sprzedaż urządzenia lub po prostu chcesz oddzielić dane mobilne od konta, możesz wyłączyć synchronizację lub całkowicie usunąć konto Google z Androida. Układ menu różni się nieco w wersjach Gingerbread (2.3), Ice Cream Sandwich (4.0) oraz Jelly Bean (4.1), które razem stanowią ponad 90 % urządzeń.
Otwórz menu Ustawienia na swoim urządzeniu.
Stuknij Konta i synchronizacja.
Wybierz swoje konto Google. Jeśli chcesz zachować konto, ale wyłączyć synchronizację, odznacz wszystkie pola wyboru przy elementach, które mają być niesynchronizowane.
Stuknij Usuń konto, aby całkowicie usunąć konto Google z urządzenia. Potwierdź usunięcie, gdy zostaniesz o to poproszony.
Wejdź w Ustawienia, a następnie wybierz sekcję Osobiste.
Stuknij Konta i synchronizacja i wybierz swoje konto Google. Podobnie jak w wersji 2.3, możesz odznaczyć wybrane elementy synchronizacji, np. wyłączyć wszystko oprócz kontaktów.
Dotknij ikony menu i wybierz Usuń konto.
Przygotowanie komputeraUpewnij się, że na komputerze jest zainstalowana najnowsza wersja Java Development Kit (JDK). Jeśli jej brakuje, pobierz i zainstaluj najnowszy pakiet ze strony Oracle Java SE Downloads.Pobierz Android SDK ze strony Android Developers. Uruchom instalator i postępuj zgodnie z i
Przygotowanie starego telefonu 1. Otwórz Menu i przejdź do Ustawień. W niektórych modelach najpierw trzeba wybrać Więcej, a potem Ustawienia. 2. Wejdź w Konta i synchronizacja. Znajdź swoje konto Google i dotknij go, aby wyświetlić listę usług, które można synchronizować. Włącz synchronizację przy w
Google dąży do tego, aby YouTube był przyjazną społecznością, dlatego wprowadziło ścisły zestaw zasad, które każdy użytkownik musi respektować. Nieprzestrzeganie ich podczas publikowania filmów, komentowania czy innych działań może skutkować trwałym zablokowaniem konta. Po jego usunięciu otrzymasz p