Wiedza o Internecie
Blokowanie innej osoby uniemożliwia jej przeglądanie Twojego profilu, osi czasu i zdjęć, które publikujesz. Jednocześnie Ty nie widzisz jej profilu i jej treści. Jednak blokada nie wpływa na możliwość tagowania Ciebie przez innych użytkowników ani nie usuwa istniejących tagów na zdjęciach, które zostały opublikowane przez osoby trzecie.
Po zablokowaniu użytkownika jego imię zniknie z Twoich osobistych zdjęć, a Twoje imię zniknie z jego zdjęć, w których zostałeś oznaczony. Same zdjęcia pozostają dostępne, a wspólni znajomi wciąż mogą je oglądać i dodawać nowe tagi, co oznacza, że zablokowany użytkownik może zostać ponownie oznaczony, choć Ty nie zobaczysz takiego tagu.
Tagi na zdjęciach, które oznaczyliście wspólni znajomi, pozostają widoczne. Podczas przeglądania zdjęcia widzisz tagi, ale odnośnik do profilu zablokowanego użytkownika nie działa. Komentarze tego użytkownika pod takimi zdjęciami mogą być również widoczne.
Jeśli jesteś oznaczony na zdjęciu razem ze zablokowanym użytkownikiem, możesz usunąć własny tag. Wejdź w „Dziennik aktywności”, wybierz zakładkę „Zdjęcia”, znajdź odpowiednie zdjęcie i kliknij „Zgłoś/Usuń tagi”, a następnie zaznacz opcję „Usuń tag”. Zdjęcie pozostanie, ale nie będziesz już oznaczony.
Blokada nie usuwa wcześniejszych wiadomości – pozostają widoczne w Twojej skrzynce. Nadal możesz otrzymywać wiadomości, które są jednocześnie adresowane do Ciebie i zablokowanego użytkownika, a także spotkać go w grupach, wydarzeniach, grach i aplikacjach zarządzanych przez zewnętrznych deweloperów.
Jeśli nie chcesz, aby wybrane osoby mogły Cię znaleźć na Facebooku, możesz tymczasowo dezaktywować swoje konto. Po dezaktywacji znikasz z wyszukiwania, a Twoja oś czasu staje się niedostępna dla innych użytkowników. Twoje komentarze i polubienia pozostają widoczne na profilach innych osób.Jak dezakt
Jak usunąć zduplikowane zdjęcia z FacebookaUsuwanie powielonych zdjęć z konta na Facebooku to prosty sposób na uporządkowanie albumów. W tym krótkim filmie instruktażowym specjalista od cyfrowych, mobilnych i mediów społecznościowych krok po kroku pokaże, jak zidentyfikować i trwale usunąć zbędne ko
Facebook umożliwia wiele funkcji, które normalnie wymagałyby dodatkowych serwisów lub programów – np. wysyłanie zdjęć do konkretnych osób. Jeśli wolisz udostępnić zdjęcie wybranym znajomym, a nie publikować je na swojej osi, możesz skorzystać z wiadomości.Krok po krokuZaloguj się na Facebooka i w le