Wiedza o Internecie
Facebook Messenger działa podobnie do poczty elektronicznej – umożliwia prywatną wymianę wiadomości między dwoma osobami. Dodatkowo integruje się z czatem grupowym, co pozwala na rozmowy w czasie rzeczywistym z większą liczbą uczestników. Gdy dołączysz do istniejącej sesji czatu, zobaczysz wszystkie wiadomości, także te sprzed Twojego dołączenia. Nie możesz samodzielnie dodać się do czyjejś konwersacji, ale każdy uczestnik może Cię zaprosić.
Poproś znajomego, aby zalogował się na Facebooka i otworzył interesującą Cię rozmowę.
W menu Akcje niech wybierze opcję Otwórz w czacie.
W oknie czatu niech kliknie ikonę w pasku tytułu, aby dodać uczestników do sesji.
W polu Dodaj znajomych do tego czatu wpisz swoje imię i kliknij Gotowe. Dzięki temu uzyskasz dostęp do całej historii konwersacji.
Facebook przechowuje wszystkie Twoje wiadomości i czaty, niezależnie od tego, czy tego chcesz. Każda wiadomość wysłana w prywatnym systemie wiadomości jest domyślnie zapisywana, ale możesz usunąć te archiwa później. Pamiętaj, że usunięcie wiadomości nie wpływa na kopie znajdujące się u innych uczest
Strony przyjaźni na Facebooku umożliwiają przeglądanie historii interakcji z wybranym znajomym oraz wyświetlanie wspólnych zdjęć, znajomych, polubień i komentarzy, oczywiście w granicach ustawień prywatności.Zobacz swoje przyjaźnieKrok 1Zaloguj się na swoje konto Facebook.Krok 2Otwórz oś czasu (Time
Aby korzystać z Facebooka – przeglądać profile, używać aplikacji czy uczestniczyć w grupach – potrzebne jest konto. Najlepszym sposobem na ukrycie swojej tożsamości jest ustawienie maksymalnej prywatności oraz unikanie publicznych interakcji. Zmiana ustawień prywatności 1. Kliknij ikonę koła zębateg