whycomputer.com >> Wiedza o Internecie >  >> Media społecznościowe

Jak trwale usunąć prywatne wiadomości na Facebooku

Facebook umożliwia wymianę prywatnych wiadomości podobnie jak e‑mail. Są one przechowywane w chronologicznej rozmowie i można je przeglądać, edytować lub usuwać bezpośrednio z ikony Wiadomości na stronie głównej.

Kroki usuwania wiadomości

  1. Krok 1: Kliknij ikonę Wiadomości w lewym górnym rogu ekranu.
  2. Krok 2: Wybierz konwersację zawierającą wiadomość, którą chcesz usunąć. Jeśli nie widzisz jej w krótkim podglądzie, kliknij Zobacz wszystkie, aby otworzyć pełną listę rozmów.
  3. Krok 3: Kliknij przycisk Opcje (lub trzy kropki) i wybierz Usuń wiadomości z rozwijanego menu.
  4. Krok 4: Zaznacz pola wyboru przy wiadomościach, które mają zostać usunięte, a następnie potwierdź, klikając Usuń i ponownie Usuń wiadomości.

Wskazówka

Aby usunąć całą rozmowę, a nie pojedyncze wiadomości, po otwarciu menu Opcje wybierz Usuń konwersację.

Uwaga

Usunięcie wiadomości z Twojej skrzynki nie powoduje jej usunięcia z skrzynki odbiorczej rozmówcy – pozostanie ona widoczna po jego stronie.


URL:https://pl.whycomputer.com/social-media/100310611.html

Media społecznościowe
  • Jak trwale usunąć wiadomości SMS z telefonu

    Wysyłanie SMS‑ów stało się jednym z najpopularniejszych sposobów komunikacji na smartfonach. To tani i szybki sposób kontaktu, ale z czasem skrzynka odbiorcza zapełnia się, co może blokować przyjmowanie nowych wiadomości. Poniżej znajdziesz prosty przewodnik, jak trwale usunąć niepotrzebne wiadomośc

  • Jak dezaktywować konto na Facebooku i usunąć profil

    Co to znaczy dezaktywacja konta?Facebook jest jedną z największych platform społecznościowych – w 2011 roku raport Goldman Sachs podawał ponad 600 milionów aktywnych użytkowników na całym świecie. Dezaktywując konto, ukrywasz swój profil i wszystkie dane przed innymi użytkownikami, ale masz moż

  • Jak usunąć wiadomości w Instagramie – krok po kroku

    Usuwanie wiadomości w Instagramie Instagram umożliwia nie tylko publikowanie zdjęć, ale także wysyłanie ich jako wiadomości prywatnych (Direct) do maksymalnie 15 osób. Odbiorca widzi, czy wiadomość została dostarczona i odczytana. Jedną z unikalnych funkcji jest możliwość usunięcia własnej wiadomośc

Wiedza o Internecie © https://pl.whycomputer.com