whycomputer.com >> Wiedza o Internecie >  >> Media społecznościowe

Czy znajomi widzą, kiedy jesteś offline na Facebooku?

Jeśli chcesz korzystać z Facebooka bez ciągłych powiadomień o wiadomościach, możesz wyłączyć czat, aby ukryć się przed znajomymi. Choć Twój nick nie będzie wyświetlany z ikonką dostępności, wciąż możesz pozostawiać ślady swojej obecności. Najpewniejszym sposobem na całkowitą anonimowość jest po prostu nie wykonywać żadnych działań poza przewijaniem aktualności.

Wyłączanie czatu

Kiedy wyłączysz czat na Facebooku, znajomi nie zobaczą, że jesteś zalogowany. Lista czatu wyświetla jedynie osoby aktualnie dostępne; Twoje imię nie pojawi się na ich liście. Możesz swobodnie przeglądać aktualności, dodawać zdjęcia i korzystać z serwisu, tak jakbyś był widoczny.

Wykrywalna aktywność

Nawet przy wyłączonym czacie, Twoje działania mogą być zauważone. Polubienie zdjęcia znajomego, zmiana statusu czy komentarz mogą wskazać, że jesteś online. Jeśli Twoje ustawienia prywatności ograniczają widoczność działań na osi czasu lub ukrywają polubienia, ryzyko zostanie zminimalizowane.

Zaawansowane ustawienia czatu

Dzięki zaawansowanym opcjom możesz ukrywać się przed wybranymi osobami, a jednocześnie być dostępny dla innych. Listy znajomych pozwalają grupować osoby według relacji, lokalizacji czy innych kryteriów. Na przykład, aby być offline w godzinach pracy, utwórz listę „Współpracownicy”. Kliknij ikonę koła zębatego w oknie czatu, wybierz „Ustawienia zaawansowane” i w polu „Włącz czat dla wszystkich znajomych oprócz…” wpisz nazwę listy, a następnie zapisz. Teraz czat będzie aktywny dla wszystkich oprócz osób z tej listy.

Dodatkowe uwagi dotyczące czatu

Gdy jesteś offline, wszystkie przychodzące wiadomości trafiają do skrzynki odbiorczej. Jeśli korzystasz z aplikacji mobilnej (Android lub iPhone), wiadomości będą również widoczne na telefonie. Dźwięki czatu można wyłączyć w menu opcji czatu, aby wyciszyć powiadomienia. Ikona koła zębatego w oknie rozmowy umożliwia zgłoszenie nadużycia, dodanie kolejnych osób, wyłączenie czatu dla konkretnego odbiorcy, wyczyszczenie okna lub wyświetlenie pełnej historii rozmowy.


URL:https://pl.whycomputer.com/social-media/100308986.html

Media społecznościowe
  • Jak rozpoznać, że ktoś nas usunął ze znajomych na Facebooku?

    Usuwanie znajomych na Facebooku Gdy zdecydujesz się usunąć kogoś ze znajomych, ta osoba nie otrzymuje żadnego powiadomienia. Jeśli nie utrzymujesz z nią częstego kontaktu, może nigdy nie zauważyć, że połączenie zostało zerwane. Jednak z czasem może dostrzec, że nie widzi Twoich postów ani informacji

  • Jak pozostać incognito po zalogowaniu się na Facebooku

    Jeśli zależy Ci na większej prywatności podczas przeglądania aktualności, możesz podjąć kilka prostych kroków, które ukryją Twoją obecność na Facebooku. Wyłączenie czatu, podniesienie poziomu prywatności oraz odpowiednie dobranie grupy odbiorców pozwolą Ci pozostać incognito, a wszystkie zmiany są o

  • Jak pozostać niewidocznym na Facebooku

    Aby korzystać z Facebooka – przeglądać profile, używać aplikacji czy uczestniczyć w grupach – potrzebne jest konto. Najlepszym sposobem na ukrycie swojej tożsamości jest ustawienie maksymalnej prywatności oraz unikanie publicznych interakcji. Zmiana ustawień prywatności 1. Kliknij ikonę koła zębateg

Wiedza o Internecie © https://pl.whycomputer.com