Wiedza o Internecie
Funkcja oznaczania na Facebooku ułatwia dzielenie się zdjęciami, ale nie zawsze chcesz, aby wszyscy mogli je oglądać. Nie da się całkowicie zablokować oznaczania, jednak możesz ustawić, by tylko Ty widział(a) zdjęcia, na których jesteś oznaczony(a).
Zaloguj się na Facebook.com.
Kliknij link „Konto” w prawym górnym rogu strony, a następnie wybierz „Ustawienia prywatności”.
W lewym panelu wybierz „Niestandardowe”, a potem kliknij „Dostosuj ustawienia”.
Przewiń do sekcji „Rzeczy udostępniane przez innych”. Obok opcji „Filmy i zdjęcia, na których jesteś oznaczony(a)” kliknij „Edytuj ustawienia”.
W otwartym oknie wybierz zakładkę z bieżącymi ustawieniami i z menu rozwijanego wybierz „Edytuj niestandardowo”. Następnie w sekcji „Udostępnij to” zaznacz „Tylko ja”. Kliknij „Zapisz zmiany”.
Po zapisaniu będziesz jedyną osobą, która może zobaczyć zdjęcia z Twoim oznaczeniem.
E‑mail pozwala nam utrzymywać kontakt z rodziną, przyjaciółmi i współpracownikami, ale jednocześnie naraża na niechciane wiadomości – od oszustw i reklam po natarczywe maile od byłych. Większość usług pocztowych oferuje wbudowane mechanizmy blokowania, a także można skorzystać z filtrów w kliencie p
Facebook jest potężnym narzędziem do utrzymywania kontaktu ze znajomymi i rodziną, ale podobnie jak w życiu rzeczywistym, w Twojej sieci znajdziesz osoby, z którymi nie chcesz mieć kontaktu. Aby uniemożliwić im polubienie lub skomentowanie Twoich postów, musisz je całkowicie zablokować – co jednocze
Wiele motywów Tumblr automatycznie wyświetla na stronie głównej bloga listę osób, które obserwujesz. Może to być przydatne, ponieważ czytelnicy od razu widzą, jakie inne blogi warto odwiedzić, ale nie każdy chce, aby ta informacja była publiczna. Jeśli uważasz, że Twoje obserwacje są prywatne, istni