Wiedza o Internecie
Instagram umożliwia automatyczne udostępnianie Twoich zdjęć oraz polubień na Twoją oś czasu na Facebooku, co może pojawiać się w aktualnościach Twoich znajomych. Jeśli chcesz przerwać to połączenie, możesz łatwo odłączyć konto Facebook w ustawieniach aplikacji Instagram.
Aby zatrzymać automatyczne udostępnianie, wykonaj następujące kroki:
Domyślnie Instagram ustawia nowe konta jako publiczne, ale możesz zmienić widoczność na prywatną w ustawieniach profilu. Gdy profil jest prywatny, Twoje zdjęcia widzą tylko zatwierdzeni obserwujący. Jeśli później zechcesz przywrócić publiczny dostęp, wystarczy wyłączyć tę opcję.Jak wyłączyć tryb pry
Po zalogowaniu się do Instagrama filmy w kanale zaczynają odtwarzać się automatycznie podczas przewijania. Jeśli dźwięk w telefonie jest włączony, hałas i ruch mogą być uciążliwe.Nie da się całkowicie wyłączyć autoodtwarzania, ale można je opóźnić lub wyciszyć.Zarządzanie automatycznym odtwarzaniemP
Zdjęcia i posty obserwujących nie pojawiają się w Twoim kanale, dopóki nie zaczniesz obserwować ich kont. Jeśli chcesz przerwać niechcianą komunikację, posty lub wiadomości od konkretnego obserwującego, możesz zablokować jego konto. W przypadku niepożądanej wiadomości Direct, możesz ją usunąć z wątk