Wiedza o Internecie
Podczas wymiany iPhone’a użytkownicy często sprzedają lub oddają starszy model, aby zredukować koszt nowego urządzenia. Przed oddaniem telefonu należy odwołać jego autoryzację w iTunes, aby nikt nie mógł uzyskać dostępu do zakupów, danych osobistych ani konta iTunes. To samo dotyczy zgubionego lub skradzionego iPhone’a.
Uruchom iTunes na komputerze Mac lub z systemem Windows.
W menu wybierz „Sklep”, a następnie „Wyświetl konto”.
Wprowadź swój Apple ID oraz hasło i zatwierdź klawiszem „Enter”.
Przewiń w dół do sekcji zatytułowanej „iTunes w chmurze”.
Kliknij „Zarządzaj urządzeniami”.
Obok urządzenia, które chcesz odwołać, wybierz „Usuń”.
Dlaczego warto synchronizować kontakty?Podczas dodawania nowych kontaktów do iPhone’a warto regularnie synchronizować telefon z iTunes. Program tworzy wtedy kopię zapasową danych, dzięki czemu w razie utraty lub uszkodzenia telefonu można łatwo przywrócić wszystkie informacje.Jak wykonać synchroniza
WprowadzeniePo zakupie iPhone’a najczęściej chcemy dodać do niego własną muzykę, filmy i zdjęcia. Muzykę i wideo można łatwo przenieść przy pomocy iTunes, a proces synchronizacji zdjęć, choć wymaga kilku dodatkowych kroków, jest równie prosty.Krok po kroku: synchronizacja zdjęćUruchom iTunes. Klikni
Domyślnie iTunes automatycznie tworzy kopię zapasową iPhone’a przed każdym synchronizowaniem. Dzięki temu Twoje dane są chronione przed awarią systemu lub nagłym przerwaniem połączenia. Oprócz automatycznego trybu, możesz w dowolnym momencie wykonać ręczną kopię zapasową, niezależnie od tego, czy pl