Wiedza o Internecie
Funkcja reblogowania umożliwia blogerom prowadzenie ciągłej rozmowy – użytkownicy mogą ponownie udostępniać cudze wpisy i dodawać własne komentarze. Każde ponowne udostępnienie jest otaczane znacznikiem <blockquote>, co powoduje wcięcie tekstu.
Gdy wpis jest wielokrotnie reblogowany, każdy kolejny komentarz zostaje umieszczony w nowym bloku cytatu. W efekcie wszystkie komentarze układają się w zagnieżdżone, wcięte grupy pod oryginalnym wpisem.
W zagnieżdżonej rozmowie każdy blok cytatu zawiera odnośnik do profilu autora. Aby przejść do pierwotnego wpisu, kliknij nazwę użytkownika przy interesującym Cię komentarzu – zostaniesz przeniesiony do jego permalinku, skąd możesz ponownie zreblogować wyłącznie ten wpis.
Domyślnie Tumblr wstawia znaczniki <blockquote> i </blockquote> przy każdym reblogu. Jeśli chcesz usunąć wcięcia, zaznacz tekst i w menu formatowania wybierz ikonę „Block Quote” (linia z strzałką). W przypadku wielokrotnego zagnieżdżenia może być konieczne powtórzenie operacji. Alternatywnie, przejdź do trybu HTML i ręcznie usuń znaczniki <blockquote>.
Po zalogowaniu się na konto Tumblr automatycznie zostajesz przeniesiony na pulpit, gdzie wyświetlane są wpisy z blogów, które obserwujesz. Na pulpicie znajdziesz także szereg liczb i wskaźników opisujących aktywność Twojego konta, interakcje z innymi blogami oraz reakcje odwiedzających na Twoje treś
Domyślny motyw Tumblr nosi nazwę Redux. Jeśli zmieniłeś wygląd swojego bloga, możesz przywrócić oryginalny motyw Redux na kilka sposobów: poprzez repozytorium Theme Garden, stronę szczegółów motywu, narzędzie Theme Recovery lub wklejając wcześniej zapisany kod HTML. Motyw Redux Motyw Redux został w
Co to jest Mass Editor w Tumblr? Przycisk „Mass‑editor” dostępny w panelu kontrolnym Tumblr pozwala jednocześnie edytować lub usuwać wiele wpisów na blogu. Dzięki niemu możesz w jednej operacji usunąć wybrane posty, a także dodać lub zmodyfikować ich tagi. Tagowanie jest kluczowe, ponieważ Tumblr wy