whycomputer.com >> Wiedza o Internecie >  >> Media społecznościowe

Jak przerwać uzyskiwanie tekstów na Facebooku po dezaktywacji konta

Powiadomienia tekstowe na Facebooku są wygodnym sposobem na bieżąco śledzenie aktywności znajomych bez konieczności ręcznego sprawdzania źródła wiadomości. Jeśli zdezaktywowałeś swoje konto, prawdopodobnie nie chcesz otrzymywać regularnych aktualizacji z sieci społecznościowej - ani opłat od dostawców usług bezprzewodowych, które są z nimi powiązane. Idealny czas na wyłączenie wysyłania wiadomości tekstowych na Facebooku jest przed dezaktywacją konta. Jeśli jednak pominiesz ten krok, nadal masz opcje uniemożliwiające wysyłanie wiadomości tekstowych na urządzenie mobilne przez Facebooka.

Przez tekst

Utwórz wiadomość tekstową na Facebooku z urządzenia, którego używasz smsowanie. Wprowadź „32665” (bez cudzysłowów tutaj i przez cały czas) jako odbiorcę. Wpisz „Off” w wierszu tematu. Wyślij wiadomość i poczekaj na wiadomość tekstową z odpowiedzią, która powinna zająć tylko kilka minut, potwierdzając, że wiadomości tekstowe na Facebooku są teraz wyłączone. Automatyczne podpisy mogą zmieniać korespondencję mobilną, więc jeśli ją ustawiłeś, usuń ją przed wysłaniem.

Tymczasowa reaktywacja

Może być konieczne ponowne uaktywnienie konta, aby odzyskać dostęp do ustawień telefonu komórkowego. Zaloguj się na swoje konto za pomocą istniejącego adresu e-mail i hasła, które powinno zapewnić Ci natychmiastowy dostęp do Twojego konta w całości. Jeśli nie jest to Twoja pierwsza dezaktywacja, być może będziesz musiał poczekać 24 godziny przed uzyskaniem dostępu do swojego konta. Po zalogowaniu kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu strony i wybierz opcję „Ustawienia konta”. Na wynikowej stronie kliknij kartę „Telefon komórkowy” w panelu po lewej stronie i dostosuj ustawienia telefonu komórkowego. Kliknij link „Usuń”, aby usunąć połączenie między kontem Facebook a urządzeniem mobilnym, lub przewiń do sekcji „Wiadomości tekstowe Facebook” i wybierz „Nigdy” z menu rozwijanego. Powtórz proces dezaktywacji konta.

Dezaktywacja a usunięcie

Alternatywnie do dezaktywacji możesz trwale usunąć swoje konto Facebook. W przeciwieństwie do dezaktywacji, usunięcie konta nie pozwala na powrót do Facebooka z pełnym dostępem do istniejącego konta. Jeśli zdecydujesz się wrócić do Facebooka, musisz utworzyć całkowicie nowe konto od podstaw, dodając każdego znajomego, zdjęcie i dane osobiste, które chcesz udostępnić. Usunięcie konta zapewni, że żadne dalsze wiadomości tekstowe nie będą wysyłane z sieci społecznościowej. Twoje listy znajomych, informacje osobiste, oś czasu i wszystko, co znajduje się na koncie, przestaną istnieć, co spowoduje zaprzestanie wszystkich powiązanych działań, w tym powiadomień i aktualizacji.

Dostawca bezprzewodowy

W zależności od operatora możesz mieć opcja blokowania niechcianych wiadomości tekstowych na urządzeniu mobilnym. Począwszy od pulpitów kont online, aż po spamowanie i przekazywanie wiadomości tekstowych oraz dochodzenia, dostawcy, tacy jak AT&T i Verizon, zapewniają swoim klientom opcje ochrony swoich skrzynek odbiorczych. Sprawdź u usługodawcy, jakie kroki możesz podjąć, aby zapobiec niechcianym wiadomościom tekstowym z witryn takich jak Facebook.


URL:http://pl.whycomputer.com/social-media/100311669.html

Media społecznościowe
  • Opcje dla statusu relacji na Facebooku 

    Status związku zawsze był integralną częścią Facebooka. Niektórzy wybierają opcję jako oficjalną część swoich relacji, podczas gdy inni po prostu pozostawiają puste ustawienie. Aby zmienić swój status, przejdź do swojej osi czasu i kliknij „Aktualizuj informacje” obok swojego imienia i nazwiska. Obo

  • Pokazywanie aktualizacji Twittera na Tumblr

    Ustawienie Tumblra na przesyłanie postów do Twittera to prosta sprawa kliknięcia kilku przycisków. Zdobycie tweetów na Tumblr jest trochę trudniejsze. Nie ma połączenia z oprogramowaniem, które automatycznie przenosi z Twittera do Tumblra. Musisz użyć narzędzia Twittera, aby wygenerować kod źródłowy

Wiedza o Internecie © http://pl.whycomputer.com